top of page

Üniversite İdari Personelinin Tayin Hakkı İçin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Önündeydik

     Üniversite idari personelinin tayin hakkına ilişkin taleplerimizi dile getirmek ve bu konuda somut adımlar atılmasını sağlamak amacıyla bugün (16 Aralık 2024 Pazartesi), saat 11:30’da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı önünde TAYİN DUASI ve oturma eylemi gerçekleştirdik. Eylemimize destek veren BİZİM-SEN ve HEP-SEN Sendika Yöneticilerine teşekkür ederiz.

      6. ve 7. Dönem Toplu Sözleşmelerinde Çözüm İçin Karar Alınmıştı


     Toplu sözleşmelerde, üniversite idari personelinin tayin hakkıyla ilgili bir çalışma yapılması kararlaştırılmıştı. Ayrıca Cumhurbaşkanımızın bu konuda çözüm sözü vermiş olması ve YÖK’ün 26 Şubat 2024 tarihinde tüm üniversitelere “İdari Personelin Kurumlar Arası Yer Değişikliği” konulu yazı göndererek ilk adımı attığını duyurması, çalışanlar arasında umut yaratmıştı. Ancak aradan geçen süreye rağmen henüz somut bir çalışma, açıklama ya da takvim oluşturulmamıştır. Üniversite çalışanları, dört yılı aşkın süredir bu konuda net bir adım atılmasını beklemektedir.

    Tüm kamu kurum ve kuruluşlarında tayin hakkı belirli bir sisteme bağlanmışken, üniversite çalışanlarının bu haktan hâlâ mahrum kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz. Çalışanlarımızın ailelerinden, çocuklarından ve memleketlerinden ayrı yaşamalarına sebep olan bu sorunun çözümü, gecikmeksizin sağlanmak zorundadır.

      Eylemimiz Devam Ediyor


     Eylemimiz, 17-18-19-20 Aralık 2024 tarihlerinde de devam edecek. Haklı talebimiz karşılık bulana kadar mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğimizi kamuoyuna duyurur, tüm üniversite çalışanlarımızı, basın mensuplarını ve paydaşlarımızı bu süreçte destek olmaya davet ediyoruz.

bottom of page