top of page

 

ÜNİPERSEN SİİRT ÜNİVERSİTESİ TEMSİLCİLİĞİMİZDEN REKTÖR PROF. DR. NİHAT ŞINDAK VE REKTÖR YARDIMCISI PROF.DR. FEVZİ HANSU’YA ZİYARET

 

Genel Merkez olarak yoğun çalışmalarımızı sürdürürken, sendikamız temsilcileri de üniversitelerinde bizleri en iyi şekilde temsil ederek sizlerle aramızda köprü olmaya devam ediyor.

 

Bu çerçevede, Siirt Üniversitesi Temsilcimiz Mehmet Akif TOPRAK ve Temsilcilik Yönetimimiz Rektör Prof. Dr. Nihat ŞINDAK ve Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Fevzi HANSU’ya ziyaret gerçekleştirerek çalışma arkadaşlarımızın taleplerini ilettiler.

 

Öncelikle görüşme talebimizi kabul ederek sorunlarımızı dinleyip personelin yararına olan her işte ellerinden gelen desteği vereceklerini ifade eden Siirt Üniversitesi Yönetimine teşekkür ederiz.

 

SİİRT Üniversitesi Yönetimine Sunduğumuz Talep Dosyamıza Aşağıdadır;

 

GÖREVDE YÜKSELME VE UNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVI:

  Üniversitemiz, 2007 yılından beri eğitim, öğretim ve araştırma çalışmaları ile ve kamu hizmetini sürdürmektedir. Ancak kuruluşundan beri Daire Başkanı, Fakülte/Yüksekokul ve Enstitü Sekreteri ile Şube Müdürü kadroları için maalesef görevde yükselme sınavı yapılmamıştır. Kurum aidiyetini artıran, çalışanların motivasyon ve verimliliğini üst seviyeye çıkaran, daha birçok artısı ve katkısı bulunan görevde yükselme sınavının         -bu kadroları da kapsayacak şekilde- sürekli ve güvenilir bir şekilde yapılmasını talep ediyoruz.

BİRİMLERDE İDARİ PERSONEL EKSİKLİĞİ:

Hemen hemen her idari ve akademik birimde en az 1 üyesi olan ve yaklaşık 80 üyeye ulaşan Sendikamızın, Üniversitemizde bizzat yerinde tespitleri, birim yöneticileri, çalışanlar ve üyelerimizle yapılan görüşmeler neticesinde; birçok idari ve akademik birimde idari personel eksikliği bulunduğu kanaatine varılmıştır. Bu durum, birkaç birimde ise kritik düzeye ulaşmış, ileride bundan kaynaklı sorunların yaşanabileceği görülmüştür. Bu konu hakkında ivedi olarak çalışmalar yapılmalı, öncelikle mevcut personelin dengeli dağılımı, geçici ve ivedi bir çözüm yolu olarak düşünülmeli, ancak en kısa sürede tüm imkânlar ve şartlar değerlendirilerek, Üniversitemize idari personel alımının gerçekleştirilmesi sağlanmalıdır.

Birçok akademik birime, sadece 2 veya 3 personel tahsis edilmiş, birimdeki olması gereken iş bölümleri, kullanılacak yıllık izin hakları, hastalık durumları ve diğer durumlar göz önünde bulundurulmayarak, birim işlemlerinin bu eksiklikle yürütülmesi beklenerek risk alınmaktadır. Konu Üniversitemiz yönetimince ciddiyetle ve öncelikle ele alınmalıdır. Birimlerden gelen idari personel taleplerinin, Rektörlük yönetimini sorumluluk altına aldığını hatırlanmalıdır.

 

LOJMAN SORUNU

      Üniversitelerde en düşük ücreti alan ve herhangi bir ek ödemesi de olmayan kesimin,  idari personel olmasına rağmen, lojmanlarda az sayıda kontenjan yine idari personele ayrılmıştır. Son yıllarda değişen ve zorlaşan yaşam koşulları, ayrıca sürekli artan enflasyonla birlikte, kira ödeyemeyecek duruma gelen memurların olduğu düşünülerek, kendileri için ayrılan lojman kontenjanının, artırılmasını talep ediyoruz.

        Üniversitemizdeki akademik ve idari personel sayıları dikkate alınarak, belirlenen kontenjan yüzdelerinin bu sayılar oranında yapılması hakkaniyete uygun olacaktır. Ayrıca pozitif ayrımcılık yapılacaksa, doğal olarak öncelikle gelir düzeyi daha düşük olan idari personelin tercih edilmesi, doğru ve hakkaniyetli bir yaklaşım olacaktır. Kaldı ki; idari personel ayrıcalık değil, sadece adil bir lojman dağılım oranı beklemektedir.

Üniversite İdari personelin mali durumu ve ilimizdeki güncel kira fiyatlarını göz önüne aldığımızda, İdari Personele ayrılan oranın en az %25 olmasının, uygun ve hakkaniyetli olacağı kanaatindeyiz.

 

ÖSYM, ANADOLU ÜNİVERSİTESİ, ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ VE DİĞER SINAVLARDA, İDARİ PERSONELE GÖREV VERİLMESİ.

Takdir edersiniz ki sınavlarda MEB’e bağlı personellere görev verilmesi yerine ihtiyaç duyulduğunda öncelikle üniversite çalışanlarına görev verilmesi birçok açıdan Üniversite için faydalı olacaktır. (Tanıdığınız simalarla iş yapmak, iş ve işleyişi bilen, sınav binasını ve çevresini iyi bilen, aksilik oluşacağı zaman en hızlı şekilde çözüm üretebilen, aynı zamanda idari personelin kurumlarına aidiyet ve sahiplik hissini artıran çalışma barışına katkı sunan bir uygulama olacaktır.

Biz bu konuyu ÖSYM çalışanına sorduğumuzda elimizde değil sistemseldir cevapları alıyoruz halbuki yaz ayında öğretmenlerin çoğu tatildeyken kendileri bizi arayıp görev ister misiniz diye soruyorlar! Demek ki biz bu işi rahat bir şekilde yapabiliriz ve sistem görev vermeye engel değil.

Ayrıca yapılan sınav görevlendirmelerinde; Daire Başkanı, Fakülte/Yüksekokul ve Enstitü Sekreterleri ile Şube Müdürlerine, unvanlarına yakışır görevlendirmeler yapılarak, rencide edilmemeleri konusunda bir yaklaşım ve hassasiyet gösterilmelidir.

 

 

ERASMUS PLUS PERSONEL EĞİTİM ALMA KONTENJANININ ARTIRILMASI :

Bu faaliyet kapsamında, idari personelin mevcut işi ile ilgili konularda sahip olduğu becerileri geliştirmek üzere çeşitli eğitimler almasına imkan sağlayan, idari Personel için yurt dışına çıkmak ve buradaki gelişmelerden istifade edebilmek için büyük bir fırsat olarak görülen Erasmus Plus Personel Eğitim Alma kontenjanının artırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca ilgili faaliyet için esas alınan, “Eğitim Alma Faaliyetinde idari personel önceliklendirilir.” hususu da dikkate alınarak, Üniversitemiz çalışanları için artı bir imkan olarak konunun değerlendirilmesi önem arzetmektedir.

 

DİĞER KAMU KURUMLARI İLE İNDİRİM ANLAŞMALARI YAPILMASI (Belediye – İl Özel İdaresi Vb.)

İlimizde bulunan kamu kurumlarına ait ( Belediye – İl Özel İdaresi Vb.) sosyal tesislerin üniversitemiz personeli tarafından indirimli olarak kullanılması konusunda ilgili kurumları indirim anlaşmalarının yapılması.

 

SİİRT ÜNİVERSİTESİ ÖZELİNDE GENEL SIKINTILARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİMİZ,

 

  1. Personel Servis Sayısının Arttırması

 

Her geçen büyüyen üniversitemiz ile birlikte personel sayısında da artış meydana gelmektedir. Bu durumda mevcut personel servisleri yetersiz kalmaktadır. Çoğu zaman personel ayakta yolculuk yapmak durumunda kalmaktadır. Servis sayısının arttırılması muhakkak arttırılması gereken bir konu olarak karşımızda bulunmaktadır.

 

   2. Üniversite Personeline Yüksek Lisans ve Doktora Programlarında Kontenjan Ayrılması

Üniversitemiz personelinin kendini yetiştirmesi sağlamaya teşvik etmek amacıyla Üniversitemiz tarafından açılan yüksek lisans ve doktora programında kontenjan ayrılması personelin kendini yetiştirmesine ve ilerlemesin olanak sağlayacaktır.

 

    3.Lojmanlara Çocuk Parkının Yapılması:

Geleceğin büyükleri olan çocuklarımızın daha güzel ve sağlıklı zaman geçirmeleri için Lojmanlarda ivedi bir şekilde donanımlı bize yakışır büyük bir çocuk parkının inşa edilmesi, hem estetik açıdan, hem de sosyolojik açıdan güzel ve faydalı olacağı kanaatindeyiz.

 

     4.Olimpik Havuz Yapılması:

Güneydoğunun küçük şirin kenti olan Siirt’imizin yaz ayları malumunuz sıcak geçmektedir. İdari-akademik tüm çalışanların ve hemşerilerimizin bir nebzede olsa serinleyebileceği Olimpik bir havuzun yapılması, hem kentimize, hem de Üniversitemize ciddi bir kazanım olacaktır. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu göz önüne alındığında oradaki öğrencilerimizin eğitimlerine de faydası olacağı kanaatindeyiz.

 

     5-Kreş Açılması:

İdari ve Akademik Çalışanlarımızın gönül rahatlığıyla uygun ücretlerle çocuklarını bırakabileceği, çocuklarımızın eğitimine katkısı olacak bir kreşin kısa ve orta vadede açılması gerekmektedir.

 

    6-Merkezi Kafeterya Açılması:

Öğrencilerimiz başta olmak üzere tüm çalışanlarımızın öğle arası veya lojman sakinlerinin hafta sonu gidebileceği merkezi bir kafeterya Üniversitemize artı değer katacaktır.

 

   7- Durak Kabini:

İş çıkışında Rektörlüğün aşağısında servis bekleme alanına yazın sıcaktan, kışın ise yağmur ve soğuktan koruyacak bir bekleme kabini yapılması faydalı olacaktır.

 

   8- Personele İndirim Uygulanması

Döner Sermaye Müdürlüğü, Hayvan Hastanesi, Araştırma Laboratuvarı gibi Üniversitemize bağlı kurum ve kuruluşlarımızda, belirlenen ücretlerde, üniversite personeline indirim yapılması gerektiği kanaatindeyiz.

bottom of page