top of page

2020 Yılında da Sendikamız % 100 Büyüyerek Türkiye'nin En Büyük Üniversite Sendikası olma yolunda emin adımlar ile yürümektedir

            

             Sendikamız 2020 Yılında da üye sayısını %100 artırarak 30 Üniversitede Temsilciliğini kurmuş , Kırklareli Üniversitesinde Yetkili Sendika, ODTÜ’de 3. Sendika olarak, Türkiye’nin En Etkili  ve En Büyük Üniversite Sendikası olma yolunda emin adımlar ile yürümektedir.

                 Buradan Teşekkür edeceğimiz o kadar arkadaşımız var ki nasıl duygularımızı ifade edeceğimizi bilemiyoruz. Çıktığımız bu yol hem Sendikamız Yöneticileri hem de üyelerimiz için zorlu bir yoldu. Karşımızda Üniversite İdari Personelinin Yıllardır birikmiş sorunları vardı ve bu sorunların çözümü adına bir adım bile atmayan  Öğretmen Sendikalarının kaybettikleri her üye üzerine ellerinde ki maddi, manevi gücü haklarımızı almak için kullanmak yerine  arkadaşlarımızı, yöneticilerimizi baskı altında almaya, uğraştılar buna rağmen Sendikamızın Yükselişini, Sendikamızın Hak Arayışı Çabasına engel olamadılar. Olamayacaklarda. O yüzden Başta Sendikamız Yöneticilerine, Sendikamız Üniversite Temsilcilerine ve Değerli üyemiz çalışma arkadaşlarımıza bu zorlu yolda bizi yalnız bırakmadan her daim destek oldukları yanımızda oldukları için çok teşekkür ederiz.  Sizlere minnettarız. Biliyoruz ki çok daha fazla arkadaşımızın gönlü, duaları bizimle inşallah onlar da ailemize yakın zaman da katılacaklardır.

               Ayrıca bu yıl YETKİLİ SENDİKA olduğumuz Kırklareli Üniversitesi Sendikamızın kurucu Üniversitesi olarak her daim sendikamızı desteklemişler ve destekleri de artarak devam etmektedir. Kırklareli Üniversitesinde bulunan üyelerimizin  hepsine, tek tek teşekkür ediyoruz Onurlu duruşlarıyla sendikamıza güvenerek her daim bizlerin yanında oldukları için onlara minnettarız. Yeni Katılan Üniversitelerden yoğun ve özverili çalışmalar yapan başta Gümüşhane Üniversitesi Temsilcimiz Süleyman Bey’e, Muş  Alparslan Üniversitesi Temsilcimiz Osman Bey’e, Artvin Çoruh Üniversitesi Temsilcimiz Gökhan Bey’e ve  tüm temsilcilerimize ayrıca teşekkür etmek isteriz. Biliyoruz ki sendikamız bu yıl Kırklareli Üniversitesi’nde yetkili oldu gelecek sene ODTÜ’de, Gümüşhane, Artvin Çoruh, Kafkas, Muş  Alparslan, Gebze ve tüm devlet üniversitelerinde yetkili sendika olmaya aday en güçlü  sendikadır. Ve yetki kaygımız olmadan bu başarıları sağlıyoruz ki bizim için Yetkili Sendika olmak önemli ama en öncelikli olan Etkili Sendika olmaktır.

         Sözde Yetkili Sendika olmak kolay ama gerçek Yetkili Sendika olmak zordur. Sözde yetkili sendikalar birkaç üye getiren arkadaşın yanında olup onlar ile gezilere gider onların hakkını savunur ve Onlar için kuzu gibi olacak üyeler lazım, sesi çıkmayacak sorun çıkarmayacak hakkını aramayacak üyeleri severler. Ama biz diyoruz ki nerede bir MAZLUM var hakkı yenilen üniversite çalışanı var gelin arkadaşım gelin sizleri sonuna kadar savunalım ne gerekiyorsa elimizi taşın altına değil gövdemizi taşın altına koyalım. Siz yeter ki Sendikanızı sahiplenin benim için kurulan bir sendika var bu sendikaya destek olmak boynumun borcudur diyerek bizler ile kucaklaşın. Gerçek yetkili sendika Tüm İdari Personelin Sorumluluğunu üstünde hissederek herkesi kapsayacak etkinlikler ve hak arama mücadelesine girer. Ağam Paşam diye değil her zaman haksızın, mağdurun yanında olurlar.

          Ve bu yüzden  bizim Sendikamız suni olarak değil gerçekten haklarına sahip çıkan hakları için bir şeyler yapmaya çalışan çalışma arkadaşlarımızdan oluşmaktadır.  Ve biliyoruz ki haklarımız için çabaladığımız çalıştığımız her gün sizin bize güveniniz ve desteğiniz artmakta. Bu destek ile omuzlarımıza fazlasıyla yük aldığımızın farkındayız. Ama başaracağız emin olun. Ve üniversite İdari Personelinin her kazanımında üyelerimizin sendikamızın imzası olacaktır.

          Tüm üniversitelere buradan sesleniyoruz. Temsilciliğimiz olmayan halen çok fazla üniversite var önderlik yapın bu bayrağı bu sendikayı üniversitenize kazandırın. Ailemize katılın, maddi manevi destek ile sendikanız her daim yanınızda olacak.

         Bizler Sizler için varız Üniversite İdari Personelinin İlk ve Tek Temsilcisi olarak tüm Üniversitelerde Sendikamız var olmalıdır.

2020 sendika sayıları.png
bottom of page