top of page

 

 

 

YÖK, GÖREVDE YÜKSELME VE ÜNVAN DEĞİŞİKLİĞİ SINAVININ YAPILACAĞI TARİHİ AÇIKLADI

   

        YÖK’e 30 Ekim 2018 tarihinde yaptığımız talep yazısı ile Ülkemizde Mevzuat değişikliklerinin son bulduğunu ve Ülkemizin normalleşme sürecine girdiğini Görevde Yükselme ve Unvan değişikliği sürecinin tekrar başlatılması ve bir tarih öngörülmesi hakkında yazımızı iletmiştik. YÖK süreci başlatmıştır gerekli çalışmaları yapmak üzere ve üniversitelerden talep toplamak için  3 Aralık 2018 tarihinde Üniversitelere yazı göndermiştir. Ve MART 2019 tarihinde Sınavların yapılacağı bilgisini iletmişlerdir. Kendilerine bu konuda teşekkür ediyoruz.

 

       Fakat bu sınav talebi için geçen sene  Türkiye genelindeki 112 devlet üniversitesinden sadece 26 tanesi talepte bulunmuştu bu sefer tüm üniversitelerin bu sınava katılmaları konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz Tüm Üniversite Rektörlerine Çağrımızı yineleyeceğiz.

 

           En fazla üyeye sahip olduğumuz ODTÜ’ de geçen sene merkezi görevde yükselme sınavına dahil olmuştu bu konuda çalışmalarımızın sonuç vermesi bizi sevindirmişti yine bu sınava da ODTÜ’nün katılacağının sözünü almıştık bu konuda ODTÜ Yönetimine teşekkür ediyoruz.

Fakat bazı konuların daha net olması konusunda talebimizi bugün tekrar yeniliyoruz.

  • “Kurumlar yazılı sınavın merkezi olarak yaptırılması için görevde yükselme suretiyle atama yapacakları boş kadrolara ilişkin belgelere de yer verecek şekilde başkanlığa talepte bulunabilir”  bulunabilir şeklinde bir madde ile bu insiyatif üniversitelerin keyfiyetine bırakılmamalıdır. ( Sendikamıza 10 Yıldır GYS açılmayan Üniversitelerin olduğu bilgisi iletilmektedir. )

  • Üniversitelere tahsis edilen kadro sayısının ve çeşitliliğinin çok az olması bizlere 657 sayılı kanunun kariyer ve liyakat olanaklarını sunamamaktadır diğer kurumlarda olduğu gibi uzmanlık kadrolarının üniversitelere tahsisi.

  • Şef üzerindeki kadrolarla ilgili hiçbir sınav vb yapılmadan hülle yoluyla yapılan atamalara son verilmesi (Şube müdürlüğü, Fakülte Sekreterliği, Daire Başkanlığı vb  ) bu kadrolarında sınavlarının hakkaniyetli şekilde yapılmasının sağlanması.

  • Mülakat sisteminin getirilmesiyle çok yoğun bir şekilde kaygı duyduğumuzu belirtmek isteriz.  Bu durumu kullanmaya çalışan yöneticilerin ortaya çıkacağı torpil vb durumların ön plana çıkacağı bir sistem oluşacaktır. Bu yüzden gerçekten hakkaniyetli bir sistem oluşturmak adına DPB ve YÖK ile ortak görüşme talebinde bulunacağız.

  • Herkesin bitirdiği öğrenimle ilgili işlerde çalışması gerektiğini düşünüyoruz bu şekilde kuruma maksimum değer katmış olacağız. Mühendislik bitiren arkadaşım yıllarca düz memur olarak çalışmamalıdır. Okuduğu bilgi sahibi olduğu alanda istihdam edilip faydalanılmalıdır.

        Tüm zorluklara rağmen aslında bir araya geldikten sonra sorunlarımızın gündeme geleceğini ve tüm sorunların düzeleceğine inancımız tam. Son günlerde yaptığımız çalışmalarla ve bizlere verdiğiniz destekle  bu süreçte ciddi farkındalık yarattık herkese teşekkür ediyoruz üye olarak da desteklerinizi bekliyoruz.

       Üni-Per-Sen Bağımsız olarak çözüm üreterek Üniversite İdari Personelinin umudu olarak yoluna hızla devam etmektedir. Tek gayesi Üniversite İdari Personeli olan. Üniversite İdari Personelini Türkiye'de hak aramaktan çok ne yaptığı belirsiz kokuşmuş Siyasetçi Sendikacılıktan kurtarmıştır. Artık tüm Sendikalara Örnek olan ve yeni kurulacak sendikaları cesaretlendiren Sendika olarak  Herkese Teşekkür ederiz. Sizlere Minettarız.

                                                                                                                                  Üniversite İdari Personel Sendikası

yök yazılar 21.png
yök yazılar 2.png
Ünipersen sınav yazısı.jpg
ünipersen talep yazısı.jpg
bottom of page